Bitmeyen Pamuk Kurdeleli Donut

(Bardak ölçüsü 200 ml’dir.)

Mükemmel Kurdele Böreği tarifini elde etmek için önce sütü ısıtalım.

Önce bir karıştırma kabına mayayı, pudra şekerini ve sütü ekleyip karıştıralım ve üzerini kapatıp mayalanması için 15 dakika bekletelim. beklemek. Nasıl şiştiğini göreceksiniz.

Ardından yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp sıcak bir yerde 45 dakika bekletin. Mayalanmasını bekleyelim.

Doldurmak için ince kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırın.

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp mandalina bezeleri yapalım.

Resimdeki gibi plaka ile açalım.

Uç kısmına bıçakla çizikler atalım. Diğer tarafına bir kaşık dolusu malzemeyi koyup saralım.

Sarma işlemi bittikten sonra ay gibi hafif saralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.

Tüm bezeler aynı yapılır.

Yumurta sarısı orada yıkanır ve önceden ısıtılmış 180° fırında altın rengi olana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın