Bitter Çikolata Soslu Profiterol – En Sevdiğim Yemekler

Öncelikle profiterol toplarımızı yapmaya başlayalım.

Sütümüzü ve tereyağımızı bir tencereye veya demir tencereye alalım. İkisi eriyince unumuzu ve bilinen tuzumuzu ekleyelim.

Tahta kaşıkla karıştırın. Kısa sürede toplanıp macun haline gelecektir. Bu şekilde 2 dk. Hadi pişirelim. Tavadan çıkınca kenara alın.

İlk ısı çıktıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin.

Her yumurta eklediğimizde tahta kaşıkla iyice karıştırmalıyız.

İlk başta hamur bir araya gelmiyor gibi görünecek ama güzel bir kıvamda bir hamur elde edeceğiz merak etmeyin tüm yumurtaları eklediğimizde çok sulu veya çok sert olmayan bir hamur elde edeceğiz. .

Bu hamuru sıkma torbasına koyalım. Yağlı kağıtlarımızı tepsimize koyalım.

Yağlı kağıdın kabarmaması için dört köşesinin altına hamuru biraz sıkalım ki kağıdımız tepsiye yapışsın.

Bir süre sonra hamurumuzu orta tepsiye sıkalım. Sıkarken çekirdekleri alttan üste ve yukarıdan aşağıya analiz sırasında küçük bir torbaya koyuyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra elimizi biraz suya batırıp hamuru düzleştirelim ve hafifçe dokunarak pürüzsüz hale getirelim.

O halde ellerimizle rastgele su serpelim.

200°C’de çok sıcak fırında baş aşağı, altın rengi olana kadar pişirin. Onları asla fırında açmayın yoksa dışarı çıkarlar.

Bittiğini bildiğinizde, fırını kapatın ve tepsiyi çıkarmayın. 10 dk. bu yüzden fırında beklerler.

Sonra topları kızdan çıkardık, tel rafa koyduk ve soğumaya bıraktık. Kremayı yapmaya başlayalım. 2 su bardağı sütü ve 4 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp kaynatmaya başlayalım.

Başka bir kapta un, kalan 1 yemek kaşığı şeker, yumurta ve kalan 1/2 su bardağı sütü çırpma teli ile karıştırın.

Un karışımımıza bir kaşık dolusu şekerli sıcak sütü ekleyip karıştıralım. 6-7 kaşık ekledikten sonra ocakta sütü yavaş yavaş ekleyerek ılık çamurumuzu müzeye alalım. Daha sonra karıştırıp pişirin.

Kaynayınca ocaktan alın ve vanilyamızı ekleyip karıştırın.

Üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.

1/2 paket kremayı 1 yemek kaşığı şekerle çırpalım ve sertleşince dolaba koyalım. Muzlu çikolata sosu için tüm malzemeleri bir sos tenceresine alıp karıştıralım. Buradaki en önemli şey ne kadar iyi veya kötü hissettiğinizdir.

Sos koyulaşmaya başlayınca istediğiniz kadar çikolata veya şeker ekleyebilirsiniz. Bitter sevmeyenler aynı hizaya sadece sütlü çikolata koyabilirler.

Tatlı ve hafif bir sos olacak.

Kaynayınca ocaktan alın ve 5-10 dakika pişirin. Hep birlikte soğumayı hızlandıralım ve ara ara karıştırarak nemli kalalım.

Soğutulmuş kremayı çırpılmış krema ile çırpın ve düz uçlu bir krema torbasına koyun. Sıkma ucuyla toplarımızın yanından veya altından hafifçe bastırarak kremamızı üzerlerine sıkalım.

Hemen yemeyecekseniz üzerine sosu dökmeyin.

yemekten 5 dakika önce. İlk döktüğünüzde, ne sert ne de yumuşak olan profiterolleri tam olması gerektiği gibi yiyeceksiniz.

Yurt dışından profiterol almamaya karar verdiniz 😘

Aşk

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın