Poçaga tarifi malzemeleri
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
içeri
- Peynir ve maydanoz bulamacı (istenirse farklı bir dolgu kullanabilirsiniz)
yukarı;
- 1 yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
Pocaga Tarifi Nasıl Yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Süt, şeker ve yaş maya karıştırma kabına alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
- Yağ, yumurta akı, tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyin ve hamuru yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, tezgaha biraz un serpilerek mayalanır ve şekil verilir.
- Kurdele böreği olarak yaptım, böylece hamur yuvarlak bir şekle getirilir.
- İç harç sürülerek rulo yapılır ve ay şekli verilir.
- Tüm hamurları oluşturduktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside 30 dakika mayalandırılır.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 27 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. ***** Ben efsane marka un kullandım *** Tarif videosunu izlemek için YouTube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. Esra Mutfakta.
resimli pocaga tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]