Boğaca

Pasta tarifi malzemeleri

  • 125 gram sadeyağ veya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurtanın beyazını hamurun sarısından ayırın
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

yukarı;

  • kimyon

Pasta tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım (🥚Yumurtanın sarısını ayıralım böreğin yüzüne sürülecek🥚) Unu yavaş yavaş ilave edelim hamur elimizden çıkana kadar unu ekleyelim yoğuralım bırakacak mı elimizi, kıvamı tam.
  2. Cevizden iri parçalar koparıp avucumuzun içine bastıralım bir çay tabağı kadar açalım peynirden koyup kapatalım son kısma bastırarak açılmayacak şekilde yerleştirelim yağlanmış tepsi.
  3. Ayırdığımız yumurta sarısını çatalla çırpalım yüzünüze sürelim ve çörek otu serpelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırına verelim ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar 35 dakika pişirelim, tavsiyem fırından çıkınca sıcak olarak yemeniz.

resimli pasta tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

kruvasan

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın