Böğürtlen Reçeli Kek

Böğürtlen reçelli kek tarifi için Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı böğürtlen reçeli

Böğürtlen reçelli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alıp mikser yardımıyla beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  3. Sıvı karışımımıza kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Kek karışımını elde ettikten sonra iki yemek kaşığı böğürtlen reçelini ekleyip karıştırın. *Not: *Böğürtlenleri ekledikten sonra blender kullanırsak böğürtlen parçacıkları dağılacak ve her lokma minik tohumlar gibi böğürtlen taneleri üretecektir. Her şeyi sevmiyorum diyorsam kasık yardımı ile karıştırmanızı öneririm.
  5. Bir yandan kek kalıbımızı yağlayıp karışımımızı ekliyoruz.
  6. 160 derecede, kapağı açmadan, 170 derecede 5 dakika kek ayarında 35 dakika havada pişirin. Ancak normal bir fırında 35 dakikada pişebilir. Herkesin tadını çıkarın.

Fotoğraflı böğürtlen reçelli kek tarifi

  • siyah dut
  • tatlı tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • reçel ile
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kafes pastası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın