Bolonez suslo makarna

Bolonez soslu makarna için malzemeler

  • Yarım kutu düz makarna
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

Bolonez sosunu hazırlamak için

  • 300 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 soğan ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kereviz sapı ince doğranmış
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 2 domates küp şeklinde doğranmış
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

yukarı

  • rendelenmiş parmesan

Makarna tarifi bolonez sos nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle derin bir tencereye suyumuzu koyalım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayan suya tuzu ekleyip makarnayı ilave edin.
  3. Tereyağı ve zeytinyağını ayrı bir tavada eritin.
  4. Soğanları ekleyip kavurun.
  5. Havucu, kereviz sapını, sarımsağı ekleyip kavuralım.
  6. Karabiber tuzunu ekleyelim.
  7. Kıymayı ekleyelim.
  8. İyice karıştıralım.
  9. Ezilmiş domatesleri ekleyip yapıştırın.
  10. Karıştırın ve 6 7 dakika daha pişirin.
  11. Bu arada makarnaya 1 2 kaşık kaynar su ekleyelim. Makarnayı sosla karıştıralım.
  12. Böldüğümüz makarnadan ayırdığımız sosu ekleyelim.
  13. Arzuya göre parmesan peyniri ekleyin. Sıcak servis etmek için. Afiyet olsun.

Bolonez soslu makarna tarifi

  • Bolonez
  • tatlı tarifi
  • makarna
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Patatesli Krep (8+ay)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın