Bonibony Kakaolu Kurabiye Tarifi için margarin ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alıp yoğuralım. Yumurtalarımızı ve kakaomuzu ekleyip karıştıralım. Nişasta ekleyelim, yoğuralım.
Un dışında bir şey ekleyelim, iyice ovalayalım ve birbirimizi iyice besleyelim. Unu azar azar ilave edelim, yumuşak ellere yapışmayan bir hamur yapalım.
Kalıplarımızı seçelim, dondurucu poşetleri kenarlarından keselim ve masaya koyalım, üzerine kurabiye hamurunu koyalım, dondurucu poşeti üstüne koyalım.
1 cm kalınlığında merdane ile açın. Dondurucu poşeti kaldıralım ve kurabiye kalıpları ile şekiller yapalım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayalım.
180°C önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
Tepside soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatayı keklerin arasına biraz dökelim ve üzerine bonibonu koyalım.
Bonibony Kakaolu Kurabiye servise hazır.
Çikolata soğuyunca bir kaba koyuyoruz ve istediğimiz zaman çayın tadını çıkarıyoruz. Saklama kabında bir haftaya kadar dökülmeden saklanabilir.
Deneyecek olanlara bol şans. Zaten yapması kolay, isterseniz çocuklarınızla birlikte yapıp onları mutlu edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]