Borcam’ın Ganajlı Kek Tarifi için,
Önce yumurta ve şeker 5 dk. Bir çırpıcıdır ve oraya diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir.
Kek karışımı dikdörtgen bir kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirilir.
20-30 dk. Kürdan ile incelenir.
Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Fırından çıkarılan kek soğumaya alınır.
Bu sırada bir asma kat oluşturuyoruz.
Üç poşet krem şantiyi bir kaba alıp üzerine pastacı kremasını dökelim (pasta kremasına gerek yok)
Sütümüzü dökelim ve iyice karıştıralım.
Ardından hindistan cevizini de ekleyip karıştırmaya devam edin.
Soğuyan kekimizin üzerine hazırladığımız muhallebiyi yayalım.
Kremayı bir tencereye alıp ocakta krema koyulaşana kadar ısıtalım.
Göz dolduğunda ocağa alıp içindeki çikolatayı kırıp eritelim.
Ardından son aşama olarak hazırladığımız ganajı dökelim.
Pastanın üzerinde ve buzdolabında 3 saat dinlendirip servis yapın.
Ganajlı Borcam kekimiz hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]