Borcam Malaga Kek Tarifi – Ferishtah.com

20 dakika. hazırlanma zamanı

Kesinlikle seveceğiniz bir lezzet. Pastanelerde porsiyonlar halinde satılan bu dilim pastayı evde hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Dune Malacca Kek tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılışı aşağıdadır.

Malzeme

kek malzemeleri

  • 3 yumurta (yumurtalar küçükse 4 kullanın)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 kaşık kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
  • muzlar küçükse 10 veya 12

muhallebi bileşenleri

  • 3 buçuk ila 4 su bardağı süt (750 ml)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Kaynayıp ocağı kapattıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Soğuduktan sonra eklenecek 1 kutu krem ​​şanti

çikolata sosu malzemeleri

  • 1 krema köşesi
  • 150 gram sütlü ve bitter çikolata karışımı

Borcam’da yapılan Malaga kek tarifi

1. Kek Malzemeleri bölümünde yumurta ve şeker de dahil olmak üzere malzemeleri güzelce çırpın.

2. Daha sonra sırasıyla sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.

3. Son olarak un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru iyice karıştırın.

4. Kek karışımını hafif yağlanmış tepsiye aktarın.

5. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

6. 20 dakika sonra kürdan testi yapın. Kürdanınız kurumuşsa ocaktan alıp soğumaya bırakın.

7. Tüm ısı gittiğinde ve neredeyse soğuduğunda, kekin üzerine bir bardak çay dökün.

8. Ara kremayı belirtilen ölçü ve malzemelerle pişirin.

9. Sütü iki aşamada tencereye ekleyin ve pişirme aşamasında sürekli karıştırmaya devam edin.

10. Ocağın altını kapattıktan sonra bir parça tereyağını ekleyip karıştırın.

11. Daha sonra soğuyan kremaya 1 paket krem ​​şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Bütün zaman boyunca fışkırdım.

12. Kekin üzerine kremayı spatula ile düzelterek yayın.

13. Muzları 10 veya 12 porsiyona ayırın.

14. Çikolatalı ganaj için kremayı kaynayana kadar ısıtın.

15. Çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın.

16. Hazırladığınız çikolatalı ganajı muzların üzerine dolana kadar dökün.

17. Ardından kalanları boşluklara aktarın.

18. Üzerini dilediğiniz gibi antep fıstığı, fındık veya badem ile süsleyin.

19. Buzdolabına alıp 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın ve her porsiyona 1 muz koyarak servis edin.

sağlığı yerinde

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın