Borcam’da Lokum Pastası – Tatlılarım

Borcam’da Kek Tarifi, Borcam’da Lezzetli Kek Nasıl Yapılır?

Bu tariften 40 adet kurabiye çıkıyor.Çok ağır bir kek. Kestiğinizde küçük görünebilir ama çikolata sosuna batırdığınızda mukavemeti artar ve porsiyonları büyür. Boyutu küçülterek küçük bir kredi çekebilirsiniz ya da pişirdiğiniz tüm kekleri çikolata sosunda bulamadığınızda çikolata sos ile kaplayıp buzdolabında saklayıp yiyebilirsiniz.

Sosu hazırlayın; Süt, su, kakao, şeker, çikolata hariç tüm malzemeleri yanmaz bir tencereye alın ve iyice karıştırın, ocağı açın ve ara sıra karıştırarak kaynatın, kaynamaya başlayınca 2-3 dakika pişirin. Kaynattıktan sonra ocaktan alın, çikolatayı küçük parçalara ayırın ve karışıma atın. Isınırken kekimizi hazırlayabiliriz.

Kek için; Kekimizin güzel olması için yumurtamızın ve sütümüzün ılık olması çok önemli.

Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz ardından bir su bardağı süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz daha sonra eleyerek un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.

Dikdörtgen deliğime kek karışımını döküyoruz, üzerine tereyağ serpiyoruz ya da kağıdı yağlıyoruz. Bu hareketi gerekli yapmazsak kekimizin bir tarafı çok yüksek diğer tarafı ince olabilir.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Her fırında pişirme süresi farklı olabilir, ancak dikkatli olun. Soğumasını beklemek.

Keki küçük küpler halinde kesiyoruz dikdörtgen borcamın kısa kenarı 5e, uzun kenarı 8e ve her iki tarafını önce çikolata sosuna sonra hindistan cevizine bulıyoruz. En az 2-3 saat bekliyoruz. Çorbayı güzelce piştikten sonra servis ediyoruz. (ertesi gün servis edilirse çikolata sosu daha iyi emilir ve daha lezzetli olur)

Lokum pastası borcumda hazır, faizim

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın