Borcamda Malaga Pasta Tarifi – Ferishtah.com

30 dak.

Hazırlama Süresi

Kesinlikle bayılacağınız bir lezzet. Pastanelerde porsiyonluk satılan bu dilim pastayı siz de evinizde borcamda hazırlayıp sevdiklerinize sunabilirsiniz. Borcamda malaga pasta tarifi için gereken malzemeler ve tarifin yapılışı şöyle.

Malzemeler

Keki için malzemeler

  • 3 adet yumurta (yumurtalar ufak ise 4 adet kullanın)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Keki nemlendirmek için 1 çay bardağı süt
  • 10 adet veya muzlar ufak ise 12 adet muz

Ara kreması için malzemeler

  • 3 buçuk ile 4 su bardağı kadar süt (750 ml)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Kaynayıp ocağın altı kapatıldıktan sonra 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
  • Soğuduktan sonra eklenecek olan 1 paket krem şanti

Çikolata sosu için malzemeler

  • 1 kutu krema
  • 150 gram sütlü ve bitter çikolata karışımı

Borcamda Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

1. Kek malzemeleri kısmındaki malzemeleri önce yumurta ve şeker olmak üzere iyice çırpın.

2. Ardından sıvı malzemeleri sırayla ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.

3. En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip spatula ile alttan üste doğru iyice karıştırın.

4. Kek hamurunu hafifçe yağladığınız borcama aktarın.

5. 175 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirin.

6. 20 dakikanın sonunda kürdan testi yapın. Eğer kürdanınız kuru ise fırından alın ve ılımaya bırakın.

7. Tüm sıcaklığı gittiğinde neredeyse soğumaya yakın olduğunda kekin üzerine 1 çay bardağı sütü gezdirin.

8. Ara kremasını verilen ölçü ve malzemelerle pişirin.

9. Sütü tencereye iki aşamada ekleyin ve pişme aşamasında sürekli olarak karıştırmayı sürdürün.

10. Ocağın altını kapattıktan sonra küçük parça tereyağını ekleyip karıştırın.

11. Ardından soğuyan kremaya 1 paket krem şanti ekleyin ve mikserle 5 dk. boyunca çırpın.

12. Kremayı kekin üzerine spatula ile düzelterek yayın.

13. Muzları 10 veya 12 porsiyon olacak şekilde dizin.

14. Çikolata ganajı için kremayı kaynama derecesine gelmeyecek şekilde ısıtın.

15. İçerisine çikolataları ekleyerek iyice karıştırın.

16. Hazırladığınız çikolata ganajını dolu dolu olacak şekilde önce muzların üzerine akıtın.

17. Daha sonra geri kalanını da boşluklara gelecek şekilde aktarın.

18. Dilediğiniz gibi üzerini antep fıstığı, fındık veya badem parçacıkları ile süsleyin.

19. Buzdolabına alın ve 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra her porsiyona 1 muz gelecek şekilde dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın