Börek Tarifi için,
Öncelikle hamurun mayalanması için sütü, şekeri ve mayayı bir karıştırma kabına alıp 5-10 dakika karıştıralım. beklemek. Yükselen mayaya sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip el çırpma teli ile karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Hamur miksere düşmeyecek bir noktaya gelince toplayalım, üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.
Hamur bu haldeyken de oldukça yumuşak bir kıvama ve yapışkanlığa sahip oluyor. Yaklaşık 30 dk. Peyniri hamura ilave edelim ve bir el çırpıcı yardımıyla peyniri ezerek hamuru karıştıralım.
Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak tepsilere boşaltalım ve bir kaşığın arkasını ıslattıktan sonra kekleri bastırarak tepsiye yayın.
Eşit olarak yayılmış unun üzerine yumurta sarısını çırpın.
Kekin üzerine yumurta sarısını sürün.
Son olarak istenirse susam serpilir. Susam yerine çörek otu, haşhaş veya ay çekirdeği de kullanabilirsiniz.
İşlemi tamamladığınızda keki mayalanması için tepsiye bırakalım.
10 dakika mayalanmada 200°C’deki fırını açıp 10 dakika fırını pişirelim, ısıtalım.
Süre sonunda fırın 10 dakika ısıtılır ve kek 20 dakika tepside silinmeye bırakılır.
Kekimizi fırına veriyoruz ve ısıyı 180 dereceye düşürüyoruz.
Böreğin altı ve üstü altın sarısı olana kadar pişirelim.
Kek piştikten 10 dakika sonra. Çalışmayan sıcak fırına biraz ara verelim.
Daha sonra ilk sıcak kekleri dilediğiniz gibi keserek servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]