Börekleri sönük halde fırından çıkarmak için yapılması gerekenler



Herkes puf böreğinin nasıl elde edileceğini merak ediyor. Kendi tarif siteniz olarak sizlerle milföy hamurunun sırlarını paylaşacağız.

Borex, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Pek çok kişi yaptığı böreklerin fırından çıktıktan sonra çıtırlığını kaybettiğinden şikayet eder. Evde pankek yapmayı seven biriyseniz bilmeniz gereken bazı püf noktaları var.

Yaptığınız böreklerin çekmemesi için bu küçük sırları uygulamalısınız.

Evet sevgili arkadaşlar yaptığınız börek kuru ise aceleyleT gazetesinde pratik bilgiler paylaşıldı. Bunu yapmak çok kolay. Böreklerin üst kısmının boşalıp kurumaması için böreklerin son kısmına sütlü sos ve böreklerin arasına koyduğunuz yağı sürmeyi unutmayın.

Bu şekilde bile üzerini streçle kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletmek cipslerin sosu iyice emmesini sağlar. Ama çok vaktiniz yoksa tavsiye etmiyoruz. Bu şekilde yaptığınız börekler hiç kurumayacak ve fırından çıktıktan sonra da çıkmayacaktır.

Soda pasta sosuna konabilir

Öte yandan pek çok pasta ustası, poğaçaların sırrını anlatırken, pasta tabakalarının arasına soda koyduklarından bahsetmiştir. Sodalı çörekler kabarıktır ve fırından çıktıktan saatler sonra bile havlarını kaybetmezler.

Farklılıklara dikkat edin

Ayrıca aldığınız böreklere de dikkat etmeniz gerekiyor ki börekler daha lezzetli ve kabarık olsun. Aldığınız börek taze değilse börek kabarmaz. Milföy hamuru taze değilse hazırlanırken ve piştikten sonra çabucak ufalanır. Bu, hamur işlerinizi tatsız hale getirir. Bu nedenle, hamurdan elle börek yapamıyorsanız ve hazır yufka böreği yapıyorsanız mutlaka taze yufka kullanmayı tercih edin.

Kaynak: yemek tarifi siteniz

Yorum yapın