Bahçe kebabı tarifi için malzemeler
- 2 patlıcan
- 300 gram kıyılmış et
- 1 büyük soğan
- 1 yeşil biber
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- acı biber
- karabiber
- kimyon
- ezilmiş kırmızı biber
- tuz
sosu için
- 1 çay kaşığı su
- 1 çay kaşığı domates salçası
- acı biber
- karabiber
- zaatar
- tuz
yukarı;
- Domates
- biber
Kebap bahçesi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patlıcanın kabuklarını soyun ve parmak kalınlığında kesin.
- 20 dakika tuzlu suda bekletin.
- Suyu süzün, kurutun ve kızgın yağda kızartın.
- Daha sonra havlu serilmiş tepsiye dizin.
- Bu sırada yapışmaz bir tavayı ısıtın ve kıyma suyunu salana kadar pişirin.
- Üzerine sıvı yağı ilave edip ince kıyılmış soğanları ekleyip iyice kavurun.
- Ardından domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
- İnce kıyılmış biberi ekleyip kavurun.
- Son olarak doğranmış çeri domatesleri ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Patlıcanları kaseme yerleştirin.
- Üzerine kıymayı koyun, dilerseniz bir dilim biber ve domates ilave edip sosu hazırlayın.
- Sosu hazırlamak için kıymayı ısıttığınız tavaya salça ekleyin ve kızartın.
- Üzerine su ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın.
- Borosilikat camın altına dökün ve patlıcanın üzerini ıslak ve sıkılmış yağlı kağıt ile kapatın.
- 200 derecede pişirin deneyenlere afiyet olsun .
Resimli Orchard Kebap tarifi
Bostan Kebap yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]