Bostan Kebap (Lezzetli tat)

Bahçe kebabı tarifi için malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 300 gram kıyılmış et
  • 1 büyük soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • acı biber
  • karabiber
  • kimyon
  • ezilmiş kırmızı biber
  • tuz

sosu için

  • 1 çay kaşığı su
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • acı biber
  • karabiber
  • zaatar
  • tuz

yukarı;

  • Domates
  • biber
Kebap bahçesi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle patlıcanın kabuklarını soyun ve parmak kalınlığında kesin.
  2. 20 dakika tuzlu suda bekletin.
  3. Suyu süzün, kurutun ve kızgın yağda kızartın.
  4. Daha sonra havlu serilmiş tepsiye dizin.
  5. Bu sırada yapışmaz bir tavayı ısıtın ve kıyma suyunu salana kadar pişirin.
  6. Üzerine sıvı yağı ilave edip ince kıyılmış soğanları ekleyip iyice kavurun.
  7. Ardından domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
  8. İnce kıyılmış biberi ekleyip kavurun.
  9. Son olarak doğranmış çeri domatesleri ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  10. Patlıcanları kaseme yerleştirin.
  11. Üzerine kıymayı koyun, dilerseniz bir dilim biber ve domates ilave edip sosu hazırlayın.
  12. Sosu hazırlamak için kıymayı ısıttığınız tavaya salça ekleyin ve kızartın.
  13. Üzerine su ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın.
  14. Borosilikat camın altına dökün ve patlıcanın üzerini ıslak ve sıkılmış yağlı kağıt ile kapatın.
  15. 200 derecede pişirin deneyenlere afiyet olsun 🧡.

Resimli Orchard Kebap tarifi

Bostan Kebap yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın