Brown’s Tarifi (En Kolay Hali)

Bu tarifi Arda’nın mutfak kanalında gördüm ve hemen denemek istedim. Dürüst olmak gerekirse, ne kadar kolay olduğunu seviyorum. Basit olmasına rağmen, şaşırtıcı derecede lezzetlidir. Bunu şaka olarak söylemiyorum: denemelisin. Sanki saatlerce kullanılmış gibi.

Şimdi hazırlığa devam edelim.

Browni tarifi için,

İlk olarak, keki ıslatmak için sosu hazırlayın. Çünkü sos bekleyip soğumalı ve kek sıcaklıktan biraz daha sıcak olmalı.

Sos için: Tüm malzemeleri bir tencereye alın, iyice karıştırın ve kaynamaya başlayana kadar ocakta tutun. Daha sonra kenara alıp soğumaya bırakın.

Kek için; Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp 4-5 dakika pişirin. Bütün çırpın. Köpürdüğünde, çırparken yağı ekleyin, ardından tekrar çırparken sütü ekleyin. Bu aşamadan sonra bir mikser ile çıkarın.

Şimdi bir spatula ile başka bir karıştırma işlemi yapmanız gerekiyor. Başka bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu (filtrelemek gerekir) tutun.

Kuru malzemeleri yavaşça karıştırarak su karışımına ekleyin.

İpucu: Karışımı çok fazla karıştırmayın ve çok fazla hava üflemeyin, köpüğün kıvamı keki kabartır.

Not: Karışımın karıştırılması, çıplak hamurdan daha hızlıdır. Hiç düşünmeyin 😁 🙂 Düşündüm 🙈 ama tabii ki düşünmedim 🙂 yani merak etmeyin kıvamı böyle daha iyi ayarlanmış.

Daha sonra karışımı yağlanmış her 28 cm’lik kek kalıbına veya kek kalıbıma dökün.

Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika. Sırayla pişirme.

Fırında kek 5 dk. nefes almayı bırakın ve nefes aldıktan sonra dilimler halinde kesin.

Üzerine soğuk sosu dökün.

Sade ıslak kekiniz hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın