Brüksel lahanası patates püresi

Brüksel lahanası patates püresi tarifi malzemeleri

Brüksel lahanası:

  • 500 gr brüksel lahanası
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ketçap mani

Patates püresi için:

  • 1 kilo patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt (kontrol ekleyin)
  • karabiber
  • tuz
  • Küçük hindistan cevizi, rendelenmiş

Brüksel lahanası patates püresi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patatesleri soyup haşlayalım.
  2. Brüksel lahanalarını ayıralım, haşlayalım ve bir kırıcı ile öğütelim.
  3. Tavaya zeytinyağını ilave edip ince kıyılmış soğanı ve dövülmüş sarımsağı birlikte soteleyin.
  4. Ketçap ve lahanayı ekleyip 5 dakika soteleyin.
  5. Ayrı bir büyük kaseye patatesleri ekleyin ve bir ezici ile ezin.
  6. Püre haline getirirken tereyağı, süt, tuz, karabiber ve muskat tereyağı eriyince ilave edelim ve ezerek karıştırmaya devam edelim.
  7. Püreyi lahana ile karıştırıp ocağa alıp 5 dakika birlikte kaynatalım ve afiyet olsun.

Lahana ve lahana ile patates püresi tarifi

  • tatlı tarifi
  • Brüksel
  • lahana ile
  • kek tarifleri
  • Patates
  • püre
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kereviz salatası (ayvalı)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın