Bu burritoları şişirme! Sivas منطقة yöresinden Tavada Teleceli Sivas böreği tarifi



Bugün sizler için dolum sırasında şişmeyen harika bir sebzeli börek tarifi hazırladık. Tarifimiz hamur işleri ve köftesi ile ünlü Sivas’tan…

Sivas’ta pek çok yöresel otlardan hazırlanan hamur işleri ve tarifler bulunur. Hepsi çok lezzetli ve tatmin edici. Bunların başında mor çim ve telice gelir.

Telice ıspanağa benzer bir dokuya sahiptir ve çok lezzetlidir. Bu bitkiden hazırlanan hamur işlerinde çok iyidir. Hazırlanışı pankek benzeri olan bu tarif şişmiyor ve mideyi yakmıyor. Umarız denediğinizde beğenirsiniz… gerçekten afiyet olsun!

Dersler

hamur malzemeleri

  • Yarım kilo un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı yağ
  • bunlar

İç harç bileşenleri

  • 500 gram acı veya ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı acı biber ve fesleğen

yapılışı

Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba aktarın. Kontrollü bir şekilde su ekleyerek kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir macun elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.

Sarımsakları veya ıspanağı doğrayın. Soğanları doğrayın. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Hamuru toplara bölün. Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. İç harcın yarısını serpip D şeklinde kapatın ve yağsız yapışmaz tavada ters çevirerek pişirin.

Yorum yapın