Bu pirinci bir kez karın için yaparsan, asla gözden kaybolmaz! patlıcanlı pilav tarifi



Pilav pilavı Türk mutfağında hazırlanan hemen hemen her yemeğin yanında servis edilir. Ayrıca birçok bölge için hazırlık aşaması farklıdır. Genel olarak pirinç pilavı birçok ülkede kaynatılarak hazırlanır. Ancak Türk mutfağında tamamen farklı ve lezzetlidir. Sizlere sunacağımız tarifte yer alan birbirinden farklı ve lezzetli pilav tariflerinden biri.

Pilav genellikle sade veya erişte ile hazırlanır. Bazen garnitür ile… Ancak patlıcan pilavı ile yapılan pilavın en lezzetli tarifidir. Tatmin edici, besleyici ve görsel olarak çok zengindir.

Denediğinizde seveceğinize eminim. Dilerseniz bütün akşamı et yemeklerinin yanına çok yakışan bu pilavı bir kaşık yoğurtla yiyerek geçirebilirsiniz. Afiyet olsun şimdi…

Dersler

  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 2 patlıcan kemeri
  • 2 soğan
  • 1 domates
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tatlı biber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tarçın
  • 3 su bardağı su
  • zeytin yağı

yapılışı

İlk önce pirinci iki üç kez soğuk suda yıkayın ve ardından süzün.

Patlıcanı yıkayıp kurulayın. Sonra boyuna dörde bölün ve küpler halinde kesin. Daha sonra kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. Sıkıca kapatın ve kurumasını önleyin. Bu arada domatesleri ve soğanları rendeleyin.

4-5 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp kızdırın. Rendelenmiş soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Ardından baharatları, nane ve tarçını ekleyip birkaç kez karıştırın. Domatesleri ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından pirinç ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Son olarak patlıcan, karabiber ve suyu ekleyin. Üzerine şeker serptikten sonra 1-2 kez karıştırıp kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.

Yorum yapın