Pırasalı turta tarifi malzemeleri
- 4 yufka hamuru
sos için;
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nişasta
iç malzeme için
- 6-7 adet pırasa dalı (beyaz ve yeşil kısımları birlikte kullanılacak)
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartma için yeterli)
yukarı;
- pirinç sosu
- 1 yumurta
- siyah kimyon (isteğe bağlı)
- susam (isteğe bağlı)
Bu tarifle pırasalı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak soğanları ve pırasaları küçük küçük doğrayalım.
- Yağı kızartma tavasına alın. Soğanları ve arpacıkları birlikte tavaya koyun.
- Kısık ateşte ara ara karıştırarak 10-15 dakika kaynamaya bırakın.
- Daha sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip ocaktan alın (arzuya göre baharatlar ekleyebilirsiniz) ve soğumaya bırakın.
- Un ve nişastayı suda karıştırın, yağı ekleyin, diğer sos malzemelerini ekleyin ve birlikte çırpın.
- Hamuru düz bir zemine koyalım. Üzerine bir kaşık yardımıyla sosu yayalım ve tamamen yıkayalım.
- Hazırladığımız pırasa harcını hamurun tamamına eşit olacak şekilde paylaşalım.
- Daha sonra iki parmağınızı yandan bükün ve hamuru rulo haline getirin.
- Ruloyu ikiye katlayıp tepsiye koyalım. Yufkamızı bu şekilde tamamlayalım.
- Kalan sosumuza bir yumurta kıralım ve çırpalım. Hamurlarımızın üzerine sosumuzu dökelim.
- Dilerseniz üzerine susam veya çörek otu koyabilirsiniz. bir kısmını koydum. Hiçbirini koymadım.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika altın rengi olana kadar pişirin. lezzetli arı balı .
Bu tarifle fotoğraflı pırasalı pırasalı börek sevmeyen kalmayacak
Bu tarifle pırasa sevmeyen kalmayacak. “Pırasalı yumuşacık börek” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]