Buğday ve nohut ile pazı yemeği

Nohut ve pazı tarifi için malzemeler

  • 2 Biceps
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Buğday ve nohutla haşlanmış akşam yemeği nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tavaya aldığımız tereyağı ve zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
  2. Ardından domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyin.
  3. Yıkanmış ve doğranmış pazı ilave edildikten sonra 3-4 dakika kavrulur.
  4. Ayrı kaplarda yumuşayana kadar pişirdiğimiz nohut ve buğdayı ekleyip son bir kez karıştırın.
  5. Kısık ateşte pişmeye bırakın. (Tabana su eklemedim, gerekirse ilave edilebilir).
  6. Bir çiseleyen nar ekşisi eşliğinde rahatlatıcı, pişmiş bir yemek servis edilir. Afiyet olsun.

Nohutlu pazı ve resimli buğday

Nohutlu buğday unu yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın