Nohut ve pazı tarifi için malzemeler
- 2 Biceps
- 1 orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Buğday ve nohutla haşlanmış akşam yemeği nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavaya aldığımız tereyağı ve zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
- Ardından domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Yıkanmış ve doğranmış pazı ilave edildikten sonra 3-4 dakika kavrulur.
- Ayrı kaplarda yumuşayana kadar pişirdiğimiz nohut ve buğdayı ekleyip son bir kez karıştırın.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın. (Tabana su eklemedim, gerekirse ilave edilebilir).
- Bir çiseleyen nar ekşisi eşliğinde rahatlatıcı, pişmiş bir yemek servis edilir. Afiyet olsun.
Nohutlu pazı ve resimli buğday
Nohutlu buğday unu yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]