buğulanmış meşe


Buğulanmış palamut tarifi malzemeleri

  • 2 meşe palamudu
  • 2 soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gram domates sosu
  • 1 demet maydanoz
  • bir tutam dereotu

Mevsim için

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

dekore etmek

  • Limon

Buğulanmış palamut tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. Cevizleri halka halka doğrayıp güzelce yıkayalım.
  2. Uygun bir kap alalım.
  3. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
  4. Baharatlarımızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Yarım saat buzdolabında bekletin.
  6. Sıvı yağı uygun bir kaba alalım.
  7. Üzerine jülyen doğranmış soğanları ekleyip tuz serpip kavuralım.
  8. Üzerine sarımsakları ekleyip tekrar kavurmaya devam edelim.
  9. Domates sosumuzu ekleyip biraz kavuralım.
  10. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip rendeleyin. Hadi karıştıralım.
  11. Marine edilmiş palamutları sıralayalım.
  12. Ocağın altını açıp orta ateşte kapağı kapalı olarak 4-5 dakika pişirelim.
  13. Balığımızı ters çevirip tekrar 4-5 dakika pişirin.
  14. Ocağın altını kapatıp limonlarımızı ay şeklinde kesip palamutların arasına dizerek süsleyelim. Afiyet olsun.

Resimlerle palamut buğulaması tarifi

  • tatlı tarifi
  • buğulama
  • Palamut
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kaşarlı Tavuk Güveç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın