Buğulanmış Palamut Lezzetli Lezzetli

Buğulama Palamut Aromalı Tarif Malzemeler

donanma için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Diğer materyaller;

  • 1 palamut balığı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 domates
  • 1 demet maydanoz
  • bir tutam dereotu (varsa)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilimlenmiş limon

Buğulanmış palamut aromalı bir tarif nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Balıkları iyice temizleyin, 5-10 dakika soğuk suda bekletin ve yıkayın.
  2. Suyunuzu filtreleyin. Dikkatlice kesin. Derin bir kaba alın.
  3. Tüm marine malzemelerini karıştırıp balığın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  4. Dilerseniz buzdolabında birkaç saat bekleterek bu şekilde marine edebilirsiniz.
  5. Yağı kızartma tavasına alın.
  6. Soğanı ince ince doğrayın ve ekleyin.
  7. Sarımsakları doğrayın ve ekleyin. İyice kızartın, doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  8. Kaynayan sosun içine tuzu, maydanozu ve dereotu doğrayın ve karıştırın.
  9. Marine edilmiş balıkları yan yana dizin.
  10. Tavayı örtün ve 5 dakika pişirin.
  11. Kapağı açın, maşa ile balıkları çevirin, aralarına limon dilimleri ekleyin, tekrar kapağı kapatın ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
  12. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz palamutu buhara hazır olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Resimlerle enfes lezzette buğulama palamut tarifi

  • tatlı tarifi
  • buğulama
  • Lezzetli
  • lezzet:
  • Palamut
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Simit Levrek efsanesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın