Bulgur Köfte (Dondurucu)

Bulgur Köfte için Malzemeler (Dondurulmuş)

  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Bir çay kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı un

yoğurt sosu için.

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

yukarı :

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Bulgur köftesi (dondurucu) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Köfte için bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ilave edin ve 10 dakika ağzı kapalı olarak bekletin.
  2. Bulgur şiştikten sonra un, tuz, acı biber ve salçayı ekleyip yoğurun.
  3. Ellerimizi ıslatalım.
  4. 2. Elimizde sıkıldığında dağılmayan bir kıvama gelene kadar hamuru yoğuralım.
  5. Daha sonra hamurdan küçük parçalar alıp avucumuzu ıslatıp elimizle sarıyoruz. Dilerseniz tepsiye dizebilir, buzlukta bir saat bekletebilir, poşete koyup dondurucuya koyabilirsiniz.
  6. Aldığınız kadar kaynar suda 5 dakika pişirin, ardından suyu boşaltın ve soğumaya bırakın.
  7. Sarımsakları ezin, yoğurtla karıştırın ve bir tutam tuz ekleyin.
  8. Köfteleri ekleyin, biraz karıştırın ve acı biberle yağ sosunu dökün. servise hazır Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum hanımlar.

Resimli bulgur köftesi tarifi (dondurucu)

  • Atmak)
  • tatlı tarifi
  • bulgur
  • dondurucuda
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Soslu közlenmiş çıtır patates bu tarifin bağımlısı olacaksınız

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın