Tavuk Dürüm ve Bulgur Tarifi için önce bagetleri bir tencereye alıp üzerine su ve tuz koyup kaynayana kadar pişirelim ve bagetleri çıkaralım.
Bu arada yemek için soğanı doğrayalım, biber çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayalım.
Uygun bir tavaya yağı alıp ısıtalım, soğanları dökelim ve kızartalım. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar pişirelim.
Ardından bulguru, bezelyeyi ve baharatları ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin ve fırın tepsisine alın.
Bulgurun üzerini örtecek kadar tavuk koyup karıştıralım ve bagetleri yerleştirelim. Ben ilk etapta 7 su bardağı tavuk suyu kullandım.
180C önceden ısıtılmış fırında önce yarım saat pişirelim sonra baktığınızda bulgur suyu çekilip pişirilirse fırından alabilirsiniz.
Bulgur sert ise biraz daha tavuk döküp tekrar fırına verebilirsiniz. Bulgurum biraz sert olduğu için biraz yarım su bardağı tavuk suyu ekledim.
Pişen tavuğu fırından alıp üzerini kaplayacak şekilde bir kapakla kapatıp yarım saat dinlendirelim. Bunu yapmaktaki amaç, üst kısımdaki Bulgarların ısı ile direnç ortaya çıktığı için kuruması ve büyük bir tabakla örttüğünüzde içinde oluşan buharla yumuşamasıdır😊.
Deneyenlere bol şans ❤
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]