Bulgur tereyağlı patatesli pilav

Patatesli Tereyağı ve Bulgur Pilavı Tarifi için Malzemeler

  • 1 patates
  • 2 su bardağı kalın pirinçli bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz)

Patatesli tereyağlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri ince küpler halinde kesin.
  2. Üzerine sıvı yağı ekleyip biraz kavuralım.
  3. Ardından tereyağını ekleyip erimesini sağlayın.
  4. Bulguru ekleyip karıştıralım.
  5. Üzerine kaynar su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Patatesli tereyağlı bulgur pilavı tarifi

  • tatlı tarifi
  • bulgur
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tereyağlı
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

arpa şehriye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın