burani fasulyesi tarifi



Borani Fasulyesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Fasulye için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan (doğranmış)
  • 750 gr yeşil fasulye (çapraz kesilmiş)
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 su bardağı tuz

yukarı:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Faul Borani tarifi için pişirme önerileri nelerdir?

Dilediğimiz fasulyeyi de düdüklü tencerede pişirebiliriz.

Fasulye burani tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle soğanları kabaya şeklinde doğrayalım ve zeytinyağında yumuşayana kadar pişirelim. Üzerine doğranmış yeşil fasulyeleri ekleyip canlı yeşil bir renk alana kadar 10 dakika kavuralım. Kavurduğumuz fasulyelerin üzerine tuz ve su ekleyip kapağını kapatalım. 15 dakika kapağı kapalı olarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Pişen ve süzülmüş fasulyeleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağlanmış acı biberleri serpelim. Sevdiklerimize beklemeden hizmet edelim.

Herkese afiyet olsun!

Yorum yapın