Burçak muhallebi keki tarifi için önce bir tavaya tereyağını koyun, eritin, unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine şekeri dökün ve karıştırın, ardından ocaktan alın, yavaş yavaş sütü ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın. Sütün tamamı döküldüğünde, ateşe koyun, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp karıştırın
Bir paket fiğ bisküvisini kaseme ve muhallebinin yarısını dökün.
Muhallebinin üzerine bir paket daha fiğ koyun ve kalan muhallebiyi dökün, soğuması için bir kenarda bekletin.
Hazırladığınız çikolatalı sosun yarısını tavaya dökün, bir bardak süt ekleyin ve pişirin.
Soğuyan kekin üzerine dökün.
Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. 2-3 saat sonra süsleyip servis edebilirsiniz.
Burçak Börek ve Muhallebi Kek hazır.
yemek istiyorum💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]