Borcam’da İpeksi Kremalı Malaga Kek Tarifi İçin Malzemeler
kek için
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
pastayı ıslatmak
- 1 çay kaşığı süt
krema için
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 poşet krem şanti
- Yarım kutu (100 ml) krema
sosu için
- 1 krema köşesi
- 200 gram sütlü çikolata
üzerine;
- 10 küçük muz
- fındık çatlağı
Borcam’da ipek kremalı Malaga pastası nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Yumurta ve şekeri mikserle 8-10 dakika köpürene kadar çırpın, süt yağını ekleyip karıştırın, un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı eleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın. Yağlanmış bordoya dökün ve 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Kek soğuduktan sonra bir çay bardağı süt ile ıslatılır.
- Kreması için un, şeker ve mısır nişastasını (topaklanmaması için) tencereye alın, tel çırpıcı ile karıştırın, yumurta ve sütü ekleyip ocakta karıştırarak pişirin. Üzeri streç film ile kapatılır ve soğutulur.
- Soğuduktan sonra krema ve krem şantiyi ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Kekimizin üzerine kremayı sürüyoruz ve üzerine muzun tamamını koyuyoruz.
- Sos için kremayı ocakta kaynatmadan ısıtın, ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Muz ve kremayı üzerine dökün. Son olarak çikolata ve fındık ile süslendi.
Borcam’da ipeksi kremalı fotoğraflı Malaga böreği tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]