burma baklavası

Burma baklava tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (dikkatle yayın)

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

İç malzeme

  • Cevizler değirmenden geçti
  • Kavrulmuş ve ezilmiş susam

yukarı

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı yağ

Birmanya baklava tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle hamur için olan malzemeleri güzelce karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Bir yandan susamı bir tavada kavurup, havada eziyoruz, ikisini cevizle karıştırıyoruz.
  3. Yağı bir tavaya döktükten sonra zeytinyağını zeytinlere ekleyin.
  4. Hazırlandıktan sonra şerbeti ocağa alıp kaynatıyoruz ve hoş bir kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. Hamurdan küçük bir tatlı yapıyoruz ve öğütüyoruz.
  6. Büyük daireyi açtıktan sonra ortada her iki tarafı da içe doğru buluyoruz.
  7. İçine ceviz karışımı koyuyoruz ok ile sarıyoruz ve bastırıyoruz hepsini aynı yapıyoruz.
  8. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yağ karışımını serpin.
  9. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin.
  10. Daha sonra soğuyuncaya ve tatlı hale gelene kadar şerbeti üzerine dökün.. Afiyet olsun..

Resimli Burma baklavası tarifi

  • baklava
  • tatlı tarifi
  • Burma
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Elmalı Kurabiyeler (büyük silahımda)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın