Burma Patatesli Çörek

Burma patatesli börek tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta (yumurta akı sarısının üzerine hamur olacak şekilde)
  • eşit derecede doğru

iç malzeme

  • 5-6 patates
  • 1 soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

hamuru yaymak

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Burma patates hamur işleri için bir tarif nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Un hariç tüm malzemeleri uygun bir kaba alın ve iyice karıştırın.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun.
  3. Yumuşak bir hamur elde edip üzerini örtüyoruz ve 40-45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. İç harcı için patatesleri soyup ocakta yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
  5. Yemeklik soğanı yemeklik doğrayıp geniş bir tavaya alın, salça ve zeytinyağını ekleyip ocakta kavurun.
  6. Haşlanan patatesleri iyice ezin, kavrulmuş soğanları soğanlara ekleyin, tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
  7. Hamuru dört eşit parçaya bölün ve tezgahta yuvarlayın ve kare şeklinde açın.
  8. Üzerine tereyağı sürüyoruz, orta kısmına patates harcı yayıyoruz ve kenarlarını bükerek patateslerin üzerini kapatıyoruz.
  9. İki parmak genişliğinde kesip kestiğimiz parçaları elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  11. Mayayı 15 dakika pişirdikten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz, deneyenlere afiyet olsun.

Resimlerle Burma patatesli börek tarifi

Patatesli Burma Bugaca yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın