Burma patatesli börek tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta (yumurta akı sarısının üzerine hamur olacak şekilde)
- eşit derecede doğru
iç malzeme
- 5-6 patates
- 1 soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- karabiber
- acı biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
hamuru yaymak
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Burma patates hamur işleri için bir tarif nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un hariç tüm malzemeleri uygun bir kaba alın ve iyice karıştırın.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edip üzerini örtüyoruz ve 40-45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için patatesleri soyup ocakta yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
- Yemeklik soğanı yemeklik doğrayıp geniş bir tavaya alın, salça ve zeytinyağını ekleyip ocakta kavurun.
- Haşlanan patatesleri iyice ezin, kavrulmuş soğanları soğanlara ekleyin, tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
- Hamuru dört eşit parçaya bölün ve tezgahta yuvarlayın ve kare şeklinde açın.
- Üzerine tereyağı sürüyoruz, orta kısmına patates harcı yayıyoruz ve kenarlarını bükerek patateslerin üzerini kapatıyoruz.
- İki parmak genişliğinde kesip kestiğimiz parçaları elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Mayayı 15 dakika pişirdikten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz, deneyenlere afiyet olsun.
Resimlerle Burma patatesli börek tarifi
Patatesli Burma Bugaca yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]