Tam bir ıslak kek tarifi için malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao (koyu kakao yoksa normal kakao da kullanabilirsiniz)
- 1 poşet kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
sosu için
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt suyu
Komple Nemlendirici Kek tarifi nasıl çalışır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve karışım köpük köpük olana kadar çırpın. (Yumurtalar oda sıcaklığında olursa kekiniz daha iyi kabaracaktır.)
- Süt, vanilya ve yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Daha sonra elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
- Kek hamurumuzu yağlanmış tepsiye (tepsi 600 gram yani 25-35 cm) dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Sos için tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte 2-3 dakika kaynatın ve kenara alın.
- Soğuyan sosu kek dilimlerinin üzerine dökelim en az 2 saat bekleyip servis edelim (dekorasyonu size kalmış). Afiyet olsun.
Resimlerle dolu ıslak kek tarifi
Tam kıvamında ıslak kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]