Çardak

Trileçe tarifi malzemeleri

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı şekerin bir parmağı eksik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 2 kabartma tozu tableti
  • 2 vanilya fasulyesi

Kek sosu hazırlamak için

  • 5 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krema (başka olsun olmasın)
  • 1 kutu krem ​​şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Karamel sosu hazırlamak için

  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema

Bir kafes tarifi nasıl çalışır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Ardından sıvı yağı, unu, vanilya tozunu ekleyin ve karıştırın.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
  4. 170 derecede 35 dk pişiyor, pişerken fırını kesinlikle açmayın, hafif kızarınca kekin içine kürdan batıralım, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  5. Fırından ilk kek sıcaklığı çıkınca çatalla rastgele delikler açıp direk keselim.
  6. Kek sosunu yapalım. Süt ve şekerin erimesi yeterli, kaynatmaya gerek yok ve ılık olan kekin üzerine sütü dökelim. Soğuması ve sütü çekmesi için buzdolabına kaldıralım.
  7. Bu arada bir su bardağı süt ile krem ​​şantiyi hazırlayalım ve soğuyan kekin üzerine krem ​​şantiyi dökelim, süslemek için kenara alıp soğumaya bırakalım.
  8. Daha sonra karamel sos tarifini uyguluyoruz ve şekeri tencereye alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
  9. Daha sonra tamamen eriyen şekere bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin, ardından kremayı ekleyin ve kaynatın.
  10. Biraz kıvam alacak sonra üzerini kapatalım çok bekletmeyin yoksa kekin üzerinde dağılmayacak bir sıvı olacak. Ilık karameli çırpılmış kremanın üzerine dökün.
  11. Kalan krem ​​şantiyi süslemek için ince çizgiler çizerek şekiller verelim.
  12. Birkaç saat dinlendirin ve sonra tadını çıkarın.

Resimlerle kafes tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın