Trileçe tarifi malzemeleri
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şekerin bir parmağı eksik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 2 kabartma tozu tableti
- 2 vanilya fasulyesi
Kek sosu hazırlamak için
- 5 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krema (başka olsun olmasın)
- 1 kutu krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Karamel sosu hazırlamak için
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krema
Bir kafes tarifi nasıl çalışır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağı, unu, vanilya tozunu ekleyin ve karıştırın.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
- 170 derecede 35 dk pişiyor, pişerken fırını kesinlikle açmayın, hafif kızarınca kekin içine kürdan batıralım, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Fırından ilk kek sıcaklığı çıkınca çatalla rastgele delikler açıp direk keselim.
- Kek sosunu yapalım. Süt ve şekerin erimesi yeterli, kaynatmaya gerek yok ve ılık olan kekin üzerine sütü dökelim. Soğuması ve sütü çekmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Bu arada bir su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayalım ve soğuyan kekin üzerine krem şantiyi dökelim, süslemek için kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra karamel sos tarifini uyguluyoruz ve şekeri tencereye alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra tamamen eriyen şekere bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin, ardından kremayı ekleyin ve kaynatın.
- Biraz kıvam alacak sonra üzerini kapatalım çok bekletmeyin yoksa kekin üzerinde dağılmayacak bir sıvı olacak. Ilık karameli çırpılmış kremanın üzerine dökün.
- Kalan krem şantiyi süslemek için ince çizgiler çizerek şekiller verelim.
- Birkaç saat dinlendirin ve sonra tadını çıkarın.
Resimlerle kafes tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]