Çarkıfelek Tatlısı Tarifi – Tatlılarım

Çarkıfelek Tatlısı Tarifi, Çarkıfelek Tatlısı Evde Nasıl Yapılır?

Görüntüsüyle göz dolduran nefis bir tatlı yapıyoruz.

Şerbeti için tencereye su ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.

Şekerli karışımı ocağa alıp bir dilim limon ekleyip pişiriyoruz.

Kaynayınca 10 dakika kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Tuzlu hamur için margarini bir kaba alıp yumurta, sıvı yağ, yoğurdu ekleyip elimizle karıştırıyoruz.

İrmik, kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş koyup kulak gibi bir hamur yapıyoruz.

Dövülmüş cevizleri bir çay kaşığı tarçın ile karıştırın.

Hamurdan cevizden parçalar alıp avuç içinde açıp cevizleri koyup hamuru kapatıyoruz.

İrmiği bir tabağa alıp irmiğe buladığımız tuzu alıyoruz.

Kahvaltılık bir bıçak yardımıyla hamurların üzerine 6 eşit parça kesiyoruz.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.

üzerlerine fındık koyuyoruz

Önceden ısıtılmış 180 C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Pişmiş tuzun altına bir fırın tepsisi alıyoruz

Ve tuzun ilk sıcaklığı çıkınca 2-3 dakika sonra tuzun üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.

4 saat dinlendirip servis tabağına alın.

Çarkıfelek hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın