Carnirick hamur işleri

Karidesli Börek Tarifi için Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kuru maya
  • eşit derecede doğru

içeri:

  • 200 gr ezilmiş beyaz peynir
  • 1 domates
  • 1 biber

yukarı :

  • yumurtanın Sarısı
  • Susam
Karniyerik hamur işleri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Merhaba arkadaşlar, bu güzel böreği pamuk gibi yumuşacık yemek isteyeceksiniz.

  1. Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alalım.
  2. Elimizle karıştırdıktan sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde unu ilave ediyoruz.
  3. Hazırladığımız hamurun üzerini örtüp bir saat mayalandıralım.
  4. Daha sonra hamurdan bezeler yapıp elimizle masanın üzerinde açalım.
  5. Yuvarlak hamurun her iki tarafına da çukur açıp ortalarına peynir, domates ve biberleri ekleyip iki tarafını kapatalım.
  6. 180 derece ısıtılmış fırında yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek pişirelim.
  7. 20-25 dakikada pişiyor. Afiyet olsun 🥰

Resimli Karnıyarık Poğaça tarifi

Karnıyarik Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın