Karidesli Börek Tarifi için Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarı)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kuru maya
- eşit derecede doğru
içeri:
- 200 gr ezilmiş beyaz peynir
- 1 domates
- 1 biber
yukarı :
- yumurtanın Sarısı
- Susam
Karniyerik hamur işleri tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Merhaba arkadaşlar, bu güzel böreği pamuk gibi yumuşacık yemek isteyeceksiniz.
- Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alalım.
- Elimizle karıştırdıktan sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde unu ilave ediyoruz.
- Hazırladığımız hamurun üzerini örtüp bir saat mayalandıralım.
- Daha sonra hamurdan bezeler yapıp elimizle masanın üzerinde açalım.
- Yuvarlak hamurun her iki tarafına da çukur açıp ortalarına peynir, domates ve biberleri ekleyip iki tarafını kapatalım.
- 180 derece ısıtılmış fırında yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek pişirelim.
- 20-25 dakikada pişiyor. Afiyet olsun
Resimli Karnıyarık Poğaça tarifi
Karnıyarik Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]