Carnirick hamur işleri


Karidesli Börek Tarifi için Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kuru maya
  • eşit derecede doğru

arasında;

  • Bir kase beyaz peynir
  • 1 domates
  • 1 biber

yukarı;

  • Susam
  • yumurtanın Sarısı

Karniyerik hamur işleri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Derin bir kapta süt, su, yağ, şeker ve mayayı iyice karıştırın.
  2. Ardından un ve tuzu ilave edin. Sürekli karıştırarak un eklemeye devam edin.
  3. Biraz ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurun ağzını sıkıca kapatın ve 45-50 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Hamur mayalandığında peynir, domates ve biberleri şeritler halinde keselim.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
  6. Yuvarlak şekilde açıp kenarlarından kesikler yapalım.
  7. Ortasına prynir, domates biberi ekleyip bir kenarı diğerinin üzerine gelecek şekilde kapatalım. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpelim ve 190-200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
  9. Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika dinlendirelim. Servise hazır Yemeğinizin tadını çıkarın.

Resimli Karnıyarık Poğaça tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • Göbek
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

puf böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın