Çar Büküm
Dersler:
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 su bardağı su
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 kilo nişasta
- 1 kg öğütülmüş fındık
- 1/2 kutu ghee
- 1 kilo buğday unu
- 1/2 kilo toz şeker
yapılışı:
Unun üzerine su, süt, yağ, yumurta ve 1 tatlı kaşığı karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Yumurta büyüklüğünde beze yapıp tepsiye dizip üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Yarım kilo şeker ve fındığı karıştırın. Kalan hamuru nişasta yardımı ile açın ve hamuru yuvarlayın. Hamurun üzerine fındık serpin, yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Daha sonra tepsideki ruloların üzerine yarım paket eritilmiş tereyağı sürün ve kızarana kadar pişirin.