Çay ile: Elmas Fındıklı Tarif



Çayın yanında: elmaslı fındıklı bisküvi

Fındıklı Elmas Kurabiye Tarifi için Malzemeler;

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 orta boy yumurta
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 poşet vanilya şekeri

araştırma için gerekli malzemeler;

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker

üst için gerekli malzemeler;

  • 130 gr çikolatalı krema
  • 1 su bardağı fındık

Fındıklı elmas kurabiye tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle derin bir kapta oda sıcaklığındaki yağı, pudra şekerini, yumurtaları, kabartma tozunu, vanilyayı ve şekeri ekleyip iyice yoğuralım. (Şeker taneleri elimize ulaşmayacak şekilde)
  • Un ve kakaoyu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Elimizle hamur çok yapışkan olursa biraz un ilave edebiliriz.
  • Yoğurduğumuz hamuru streçleyip buzdolabında 25-30 dakika dinlendirelim.
  • Uygun hamuru buzdolabından çıkaralım, bir yemek kaşığı alıp avuç içine saralım.
  • Yuvarladıktan sonra işaret parmağınızla ortasına basarak hafif bir girinti oluşturalım.
  • Hamurumuz bitene kadar bu şekilde yapalım.
  • Geniş bir tabağa bir buçuk su bardağı toz şeker dökelim ve şekeri kurabiyelerimizin üzerine gezdirelim.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirelim.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkaralım ve sıcaklığının çıkması için 10 dakika bekleyelim.
  • Daha sonra bir çay kaşığı yardımıyla bisküvinin ortasındaki deliğe çikolatalı kremayı koyup üzerine bir fındık koyuyoruz.
  • Bu işlemden sonra tüm çerezlerimizi tanıtalım.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın