Cep Sandviç Börek Tarifi – Tatlılarım

Cepli Sandviç Böreği Tarifi için önce bir su bardağı ılık süt ve şekeri geniş bir kapta karıştırın.

Kalan sütü ve mayayı ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Olmasına izin verin, ardından yağ, yumurta akı, tuz ekleyin ve karıştırın.

Unu azar azar ekleyin ve unu eklemeye devam ederken yoğurun.

Ekmeğimiz biraz cıvık olacak ele yapışması sorun değil.

Yoğurduğumuz hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra resimlerdeki gibi küçük bezeler alıp elimizle veya merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar yapıp sıvı yağı döküyoruz.

Daha sonra yarısını kapatıp tekrar yağı koyuyoruz. Tekrar katlayıp yağlanmış tepsiye dizin.

15-20 dakika tepside bekletin. Bir maya tepsisi yapalım. Yumurta sarısı ile karıştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Cep Sandviç Böreği hazır.

Çocuklarımızın yemeklerine hazırlayabileceğiniz serin bir atıştırmalık oldu.

Keyfini çıkarın 🤗.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın