Merhaba arkadaşlar hepinize merhaba 🙌 Evimizde çokça yaptığımız fırın denilince akla gelen ilk yemeklerden biri olabilir.
Şimdi sizlerle paylaşmak istediğim tatlı patates yemeğimi misafirlerinize yapabilirsiniz. Basit ve yapımı kolaydır.
Birden fazla çeşidi olduğu için patates çeşitleri diyoruz.
Yanında pilav ile de çok lezzetli oluyor. Bana eşlik etmeye ne dersin? O halde tarifimize geçelim 👇
Patates usulü yemeğimiz için patateslerimizin kabuklarını soymakla başlayalım. Ve güzelce yıkayalım.
Ardından tepsimize çok kalın olmayacak şekilde parmak kalınlığında keselim.
Domatesleri de patateslerimiz gibi doğrayıp üzerini süsleyelim.
Bir büyük soğanı yıkayıp ortadan ikiye keselim ardından ince ince uzun keselim.
Biberi halka halka kesin.
Son olarak tavuklarımızı güzelce yıkayıp suyunu süzdükten sonra ekipmanlarımız ile buluşturalım.
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra salçayı, bir tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı kırmızı biberi, bir tatlı kaşığı karabiberi ve yeteri kadar sıvı yağı dökelim.
Tüm malzemeleri üzerleri çizilmişse baharatlarla karışana kadar birleştirelim.
Son bir bardak su koyalım. 200°C önceden ısıtılmış fırında pişirip tekrar başlayalım.
Not: Üzerine döktüğümüz su bardağı yemeğin tepsinin dibine yapışmamasını ve pişirme sırasında yanmamasını sağlayacaktır.
Not: Tavuklarınız iri veya şişman ise iyice pişmesi için doğrayıp bıçakla içini açabilirsiniz.
Bu sayede tavuklarınız kolay ve güzel bir şekilde pişecektir.
Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım. Afiyet olsun.
İyi şanslar 😉
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]