Ceviz Dolgulu Şekerpare

Ceviz dolgulu shukaribari tarifi için malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3.5-4 su bardağı un

şerbet

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

yukarı;

  • fındık

içeri

  • ceviz

Cevizli şeker dolması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hamur malzemelerini bir kaba alıp unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rulo yapalım.
  3. Ortasına ceviz bırakıp kürdan ile şekil verelim.
  4. Tepsideki muhallebi pembeleşene kadar pişirelim.
  5. Şurubu için şeker ve suyu karıştıralım, kaynamaya bırakalım, 10-15 dakika kaynatalım, ardından limonu ilave edelim ve ocağı kapatalım.
  6. Şekerpare’den ilk sıcaklık çıkınca soğuk içeceğimizi dökelim. Afiyet olsun.

Fotoğraflı şekerpare cevizli dolma tarifi

  • tatlı tarifi
  • ceviz
  • tam dolu
  • kek tarifleri
  • şeker kamışı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Susamlı ve tahinli kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın