Ceviz Reçeli hazırlamak için önce cevizlerimizi ezip çıkaralım.
Cevizlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Her gün suyunu değiştirerek 10-15 gün bu şekilde bekletelim.
Bekleyen kuruyemişleri masaj yaparak temizleyelim.
Cevizlerin üzerine su koyup 10 dakika kaynatıp suyunu süzelim.
Cevizleri tekrar yıkayalım, süzgece alıp suyunu süzelim.
Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın.
Cevizleri ekleyip 15-20 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Fındıkların şekeri emmesi için ertesi güne kadar bekleyelim.
Ertesi gün tekrar kaynatıp soğumaya bırakalım.
Bu işlemi 2-3 kez tekrarlıyoruz.
3. Kaynamamıza karanfil ekleyelim.
Ardından limon suyunu ekleyip karıştırın.
Temiz kavanozlara soğuyunca içlerini dolduralım ve ağzını kapatalım.
Kavanozları 2-3 gün güneşte bıraktıktan sonra serin bir yerde bekletelim.
Ceviz Reçeli hazır. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]