Cevizli Haşhaş Burma Muffins – My Sweets

Cevizli Haşhaş Burma Muffin Tarifi, Cevizli Haşhaş Burma Muffin Nasıl Yapılır?

Cevizli Haşhaş Burma Muffin tarifi için sütü ısıtıp yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri ekliyoruz.

Yumuşak unu azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz (7 su bardağı un ekledim)

Ağızda hava kalmayacak şekilde ılık bir yerde 30-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.

Hamuru portakal büyüklüğünde parçalara ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

Haşhaş ezmesi olmadan yayıyoruz.

Üst üste 6 kat yapıp hamuru açıyoruz.

Uzunlamasına kesin ve rulo gibi yuvarlayın. Bir tepsiye yerleştirin.

Hamuru tepsiye dolana kadar yuvarlayın.

Üzerine yumurta sarısını yıkayın.

Susam ve toz şeker serpin.

Sıcak fırında 15 dakika maya tepsisi yapın.

180° fırında alttan üste pişirin.

Cevizli Haşhaş Burma Çöreği hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın