cevizli katmar

Cevizli Katmer tarifi için malzemeler

  • 8-9 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • İnce çekilmiş ceviz

Cevizli Katmer tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Un, ılık su ve tuzu karıştırarak yumuşak bir hamur yapın.
  2. Hamur dinlenmeden eşit parçalara bölünür. (yaklaşık 10-12 beze) üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
  3. Bu sırada tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ekleyin.
  4. Her bir bezeyi temiz bir bez üzerinde oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
  5. İlk bezeden başlayarak 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip yayın.
  6. Daha sonra hamur elimizle kenarlarından çekerek büyütülür. Bir yırtık olabilir, önemli değil. Açtığınız hamurun üzerine cevizleri serpiştirip gül hamuru gibi açın.
  7. Bütün bezeler teker teker gül hamuru gibi açılır ve ilk bezeden başlanarak önce el ile sonra oklava ile hafifçe açılarak açılır.
  8. Tava ocağa konur ve orta ateşte açılır.
  9. Katmurlarımızın iki tarafı da güzelce pişirilir.
  10. Piştikten sonra hazırladığımız yağ karışımı her iki tarafına da azar azar sürülür.
  11. Kağıt havlu üzerine çıkarın. İlk sıcaklığı geçtiğinde kurumaması için üst üste istiflenirler. Üstelik bu enfes lezzeti çay veya ayran eşliğinde yiyebilirsiniz. Ne diyoruz? Afiyet olsun. Kilo almayın.

cevizli katmer tarifi

  • olmadan
  • börek tarifi
  • cevizli
  • cips
  • Turtalar
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • tarifler
  • Gıda

Sonraki haber:

etobur şeklinde pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın