cevizli köfte malzemeleri
- 3,5 su bardağı köfteli bulgur (çiğ köfteli esmer bulgur da kullanılabilir) (Ben karışım kullandım)
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta boy domates püresi
- 1 orta boy soğan (küçük küpler)
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yeteri kadar tuz (Ben kullanmadım salça tuzu yeterliydi)
- 3 yemek kaşığı kireç
- 1 büyük haşlanmış patates
- 1 su bardağından 2 çubuk eksik zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) limon suyu
- Ceviz, bir bardak sudan iki parmak eksik olarak rondodan geçti
- marul (servis yaparken)
Cevizli köfte tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Ceviz ve bulgurun muhteşem buluşması. Dene, beğeneceksin.
- Öncelikle patatesleri soyun ve haşlayın. İzotoplara 1/2 çay bardağı su ekleyin ve karıştırın.
- Haşlanmış patatesleri süzün.
- Ceviz ve zeytinyağı hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.
- Patatesler sıcak olacak. Yumuşak olana kadar yoğurun (şef kullandım).
- Köfteler hazır olduğunda zeytinyağını bir tavada ısıtın.
- Isınan yağa cevizleri ekleyin ve birkaç dakika karıştırın.
- Ocağı kapatıp köfteler sıcakken üzerine dökün. Nar ekşisi ve limon suyunu ekleyin.
- Elleriniz yanmayacak kadar soğuyunca iyice karıştırın.
- Sıkıştırıp teslim ediyoruz.
- Vazgeçilmez marul ve turşu. Afiyet olsun.
cevizli köfte tarifi
Cevizli köfte ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]