Cevizli Kolay Katmer – Favori Tariflerim

Cevizli Ev Yapımı Kolay Katmer Tarifi için sütü ve irmiği bir cezveye alıp göz yumuşayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Pişen irmik soğuyunca üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.

İki yaprak baklava yufkasını alıp yere yayalım. Yufka yaprağının 1 yarısını kırıp katlayıp serdiğimiz yufkanın ortasına yerleştirelim. Ortasına süt kremasını ve üzerine konsantre sütlü irmiği yayalım. Üzerine dilediğiniz miktarda ceviz ve şeker serpin. Katmerin kenarlarını katlayalım.

Hazırlanan katmeri kızgın tavada az yağ ile her tarafı kızarana kadar pişirelim.

Keymak, dondurma veya sade katmer yiyebilirsiniz.

Cevizli Kolay Katmer hazır.

Arkadaşlar sizlere bu katmeri hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı bilgiler vermek istiyorum.

Evde krema olmadığı için süt kreması kullandım. İstediğiniz kremi kullanabilirsiniz.

Katmerleri tava ısınır ısınmaz hazırlayıp pişirmeniz gerekiyor. Katmerleri hazırlayıp beklediğinizde içindeki süt kaymağı veya kremadan dolayı hamur ıslanıp eriyecek ve katmer dağılacaktır.

Sütlü irmiği 1 gece önceden hazırlayıp ağzı kapalı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Sütlü irmik ile katmer yapmak istemiyorsanız ekşi krema ile hazırlayabilirsiniz ama bu sefer katmer çok ince ve katmerdeki krema miktarını artırmak gerekiyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın