Cevizli Köz Biberli Kahvaltılık Sos

Kışlık sos tariflerine bir yenisini ekliyoruz

Ekmek üzerine sürülerek tüketilecek çok lezzetli bir sos yapıyoruz

İlk olarak kırmızı kapya biberleri yıkayıp közlüyoruz

Közlenmiş biberleri kolay soyulması için bir poşetin içine alıyoruz ve terlemeye bırakıyoruz

Terleyen biberlerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarıp bir süzgece alıyoruz

Süzgece aldığımız biberler suyunu bırakıyor

Domatesin kabuklarını soyup dörde bölüyoruz ve avuç içinde domatesi sıkarak suyunu akitiyoruz

Tekrar bıçakla bölüp mutfak robotuna alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz

Çektiğimiz domatesi sos yapacağımız tencereye alıyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz

4 adet sarımsağı rendeleyip tencereye alıyoruz

Üzerine bir çay bardağı sıvıyağ iki tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırıyoruz

Domates suyunu çekince çekilmiş kapya biberleri tencereye alıyoruz

Bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı biber salçası ilave edip karıştırıyoruz ve kısık ateşte ara karıştırarak tamamen suyunu çekene kadar pişiriyoruz, cevizi mutfak robotuna alıp incecik çekiyoruz

Suyunu çeken sosun üzerine baharatları ve cevizi katıp bir dakika daha kaynatıyoruz

Kaynarken ocağın altını çok açarsanız çok sıçrama yapıyor

Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatıyoruz ve vakumlama olması için ters çevirip üzerini örtüyoruz

Bir gün sonra serin bir yere kaldırıyoruz

Buzdolabına koyarsanız daha uzun süre kullanabilirsiniz

Sandviç ekmeğine kanepeler,tost yaparken tost ekmeğine sürerek servis yapıyoruz

Cevizli köz biberli kahvaltılık sos hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın