Cevizli Kurabiyeler – Benim Tatlı İkramlarım

Bence mutfak en iyi kaynaklardan biri, özellikle bu günlerde evde olanlar için tarif defteriniz!

Annemin Cevizli Kurabiyesi için öncelikle un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır.

Daha sonra un yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Ben 3 su bardağı un birlikte kullandım.

Ceviz parçaları kesilip yumurta akı ve ardından ince kıyılmış ceviz ile kaplanır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin

Not: Çok çabuk pişiyor, ilk 5 dakikadan sonra fırının yanında durup, kızartmaya başlamadan önce almanızı öneririm 💕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın