Cevizli Lezzetli Ev Baklavası – My Sweets

Herkese merhaba bugün evde nefis bir pastane baklavasına benzemeyen nefis bir fıstıklı baklava tarifim var.

Öncelikle hamurumuzu elimize ve malzemelerimize yapışmaması için yoğuruyoruz.

Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük bezeler yapıyoruz. 15-16 beze olacak. Bezeleri bir saat dinlendiriyoruz

Aralarına bolca nişasta serperek tabakların ölçüsünü yapıyoruz.

Bezeleri 5’er adet olacak şekilde üst üste koyuyoruz.

İlk olarak 5 adet beze alıp kenarlarından oklava yardımıyla açıyoruz. Daha sonra merdane yardımıyla ortasına bolca nişasta serperek yavaş yavaş yayalım ve tüm hamur için aynı yöntemi uyguluyoruz.

Hamuru bir tepsiye alıp aralarına ceviz koyup üzerini kapatıyoruz. Bu şekilde tüm hamurumuzu tepsimize koyuyoruz.

200 gr margarin 200 gr tereyağı 1 su bardağı sıvı yağı eritip kestiğimiz baklavanın üzerine sıvı yağı döküyoruz.

150 derecelik fırında 60 dakika ısıtıp pişiriyoruz.

Şurubu için 5 su bardağı suyu, 5 su bardağı şekeri kaynatıyoruz, birkaç damla limon sıkıyoruz ve kaynatıyoruz.

Tatlı sıcak olacak, bedava sıcak olacak ve dinlenip tatlımızı servis ediyoruz, iyi bir iştah

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın