Cevizli tahinli balkabağı tatlımız


Cevizli ve tahinli balkabağı tatlısı malzemeleri

  • 4 dilim soyulmuş kabak (isteğe bağlı)
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 2 karanfil

Fındıklı tahinli balkabağı şekerimizi nasıl yapıyoruz?

yemebaskı tarifi
  1. Balkabağımızın kabuklarını soyuyoruz ve siz çok küçük olmayacak şekilde kareler şeklinde ya da istediğiniz şekil ve büyüklükte kesebilirsiniz.
  2. Daha sonra küçük bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı şeker dökün.
  3. Balkabağını kapatın ve şeker eriyene kadar 2-3 saat dinlendirin.
  4. Ocağa alın ve orta-kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın.
  5. Bu arada kalan yarım su bardağı şekeri de ekleyip karıştırmadan bırakın.
  6. Bu şekilde yarım saat kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kontrollü bir şekilde yarım saat daha ara sıra karıştırarak ezmeden pişiriyoruz.
  7. Soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Cevizli balkabağı tatlısı, resimli tahin tarifi

  • dostum
  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • kabak
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tahinli
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • bizim tatlımız
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kalıpta kakaolu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın