Cevizli ve Fındıklı İncir Ezmesi

Cevizli Fındıklı İncir Ezmesi tarifi için önce aldığımız incirleri güzelce yıkıyoruz.

İncir alırken olgun incirleri tercih ederiz. İncirlerin üstten üç katını rastgele kesiyoruz.

Doğranmış incirleri bir tencereye alıp 2 su bardağı su koyup pişirmeye başlıyoruz.

İncir tatlı olduğu için şeker eklemiyoruz. Ara sıra karıştırarak, yumuşayana kadar pişirin.

2,5 yemek kaşığı irmik ekleyin ve bir dakika pişirin. Ateşten alıp el blenderi ile öğütüyoruz.

Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve hamurlu çamuru spatula yardımı ile yayıyoruz.

Üzerine dövülmüş ceviz ve dövülmüş fındık serpilir. Çok ince veya çok şişman değil.

Güneşli bir yerde 24 saatte kurur.

Elimizle yağlı kağıttan çıkarıp önce rulo gibi sarıyoruz. Ruloları iki parmak genişliğinde kesip, keserken tılsım gibi sarıyoruz.

Aynı işlemi meyvenin içi bitene kadar yapıyoruz.

Kapalı bir kapta saklıyoruz.

Kahve veya kuru meyve ile servis yapıyoruz.

Cevizli Fındıklı İncir Ezmesi hazır, bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın